Пивна суміш Coopers Mexican Cerveza (Мексиканське Пиво) для приготування до 23 літрів живого пива світло-золотистого кольору.
Пивний солодовий екстракт вважається одним із найпоширеніших і досить простих способів приготування крафтового пива в домашніх умовах. Солодовий екстракт – це пивне сусло, з якого випарили воду, довівши його до консистенції густого сиропу. Виготовляють його на заводах із найкращих сортів солоду.
Завдяки більш ніж 150-річній історії пивоварні екстракти австралійської компанії Coopers дозволяють приготувати домашнє пиво преміум-класу своїми руками. Все натуральне, без додавання консервантів, використовуються солод та хміль найвищої якості, а також спеціальні пивні дріжджі.
Куперс Мексікан Кервеза – імітує стиль найкращих сортів пива, що експортуються з Мексики. Це преміальне пиво, легке за стилем, із чистим освіжаючим смаком. Ідеально подавати крижаним із часточкою лайма чи лимона.
Мексика відома своїми посушливими землями, запиленими умовами та виснажливою спекою. Тому не дивно, що жителі Мексики — майстри вгамовувати спрагу.
Основні показники екстракту:
колір (ЄВС):
гіркота (IBU):
Основні показники пива:
колір (ЄВС): 4
гіркота (IBU): 20
Кожна банка містить:
- похмелений солодовий екстракт - 1,7 кг;
- дріжджі пивні – 7 г;
- інструкція з виготовлення пива.
Додатково знадобиться:
- для первинного бродіння – 1 кг. декстрози, цукру або еквівалентної кількості неохмеленого солодового екстракту (придбавається окремо);
- для карбонізації (газування) – 200* гр. декстрози (придбається окремо).
* декстроза при карбонізації додається з розрахунку 7-9 г на 1 літр пива
Необхідне обладнання:
- цукромір або рефрактометр
- ємність для бродіння
- лопатка для перемішування сусла
- термометр
- гідрозатвор
- мірна ложка для декстрози (або цукру)
- трубка для розливу пива по пляшках
- пляшки (скляні або ПЕТ)
- пробки для пляшок
- укупорщик (якщо розливати будете в скляні пляшки під кронен-пробки. Для пластикових пляшок він не потрібен)
Застосування:
ПОРАДА: основною причиною невдач при пивоварстві є інфекція. Все обладнання, яке контактуватиме з вашим пивом, необхідно ретельно очистити та продезінфікувати. Уникайте використання будь-яких миючих засобів або мила, якщо вони не призначені спеціально для пивоваріння.
ПОРАДА: якщо ви не плануєте відразу варити напій, зберігайте дріжджі у холодильнику.
ПОРАДА: для отримання справжнього пивного профілю, краще не використовувати звичайний буряковий цукор, оскільки він може вносити в пиво бражний присмак. Використовуйте спеціальні пивні цукри: декстрозу, пивоварний цукор, пивоварний підсилювач.
Етап 1 – підготовка:
З-під кришки банки дістаньте пакетик з дріжджами та інструкцію. Зніміть етикетку і помістіть банку з екстрактом у гарячу воду на 10–15 хвилин, щоб екстракт став рідкішим. Відкрийте банку консервним ножем, переконавшись, що ріжучий кінець чистий.
Додайте в ферментер (ємність для бродіння) 2 літри гарячої води і вилийте екстракт із банки. Додайте в банку невелику кількість води, щоб вимити концентрат, що залишився.
Додайте 1 кг декстрози (або пивоварного цукру). Добре перемішайте лопаткою, щоб вона повністю розчинилася у воді. Перемішувати слід обережно, щоб не подряпати дно та стінки ферментера.
Додайте воду та доведіть загальний об'єм рідини до 23 літрів. Температура сусла має бути 20-26°С.
Додайте дріжджі, розсипавши їх поверхнею сусла.
Важливо: навіть якщо температура сусла виходить за межі діапазону 20-26°C, але знаходиться в діапазоні 18-30°C, додайте дріжджі. На цьому етапі швидке додавання дріжджів важливіше від ідеальної температури. Пам'ятайте, що температура вище 30°C вбиває дріжджі, а при нижче 18°C бродіння може взагалі не початися.
Етап 2 - ферментація:
Закрийте ферментер кришкою, встановіть гідрозатвор і помістіть сусло в тепле місце 18-23°С на 5-10 днів. Бродіння повинне проходити за постійної температури для отримання кращих результатів. Нижчі температури продовжують період ферментації.
Перша ознака, що процес бродіння завершено - активністі роботи гідрозатвору немає. Але більш точну інформацію вам дадуть вимірювальні прилади: пивомір чи рефрактометр.
Етап 3 - розлив:
Перед розливом у кожну пляшку додайте декстрозу (або пивоварний цукор) із розрахунку 7-9 грамів на 1 літр пива. Не перевищуйте вказану кількість, оскільки це може призвести до розриву пляшки і пиво буде занадто шипучим. Зменшення дози зменшить пінність пива.
Етап 4 - карбонізація:
Закупорьте пляшки і помістіть їх на 10-14 дні в тепле місце при температурі 18-25°C далеко від прямих сонячних променів, щоб пиво змогло насититися вуглекислотою природним шляхом.
Якщо розлив проводився у пластикові пляшки, про рівень карбонізації можете судити за ступенем "надутості" пляшки. Якщо ж розлив був виготовлений у скляні пляшки, відкрийте одну для оцінки ступеня карбонізації.
Після карбонізації охолодіть пиво та насолоджуйтесь його чудовим смаком.
ПОРАДА: Пиво готове до вживання, але ми рекомендуємо залишити його дозрівати в темному прохолодному місці, тому що повний смак воно придбає через 3-4 тижні. Це покращить аромат, смак, прозорість і допоможе утворити дрібніші бульбашки. Час дозрівання у пляшці залежить від ваших особистих уподобань.
Країна виробник: Австралія.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Coopers |
Країна виробник | Австралія |
Вага | 1700 г |
Склад | охоронний солодовий екстракт — 1,7 кг; дріжджі пивні — 7 г |
- Ціна: 1 258 ₴