Набір спецій для джину Карпатський (12 л)
324 ₴
- Готово до відправки
- Код: 10790
- +380 (96) 016-65-16
Набір спецій для джину "Карпатський". Набір розрахований на отримання 12-15 л. джину методом парової інфузії або 5-8 л. джина методом мацерації (відстоювання) залежно від бажаної інтенсивності ароматів.
Авторський карпатський рецепт джину, де переплелися міцний аромат ялівцю та трав'янисто-фруктовий смак лісових ягід. Компанію їм складають глід та нотки солодко-кислого гібіскусу.
Приготування джину методом відстоювання (мацерації)
На все вам знадобиться:
- 7-8 л спирту міцністю 45-50%
- Набір спецій для Джина
Приготування:
Для початку готуємо настоянку. Всі інгредієнти закидаємо в ємність, заливаємо 7-8 л спирту міцністю 45-50% і відстоюємо близько 10 - 14 днів у темному теплому місці. Струшуємо щодня.
Після відстоювання рідина фільтрується та розводиться чистою холодною водою до 30-35 градусів.
Розведена настойка заливається в перегінний куб, нагрівальний пристрій виставляється на середню температуру. Якщо ви використовували розведений спирт або гарний самогон - достатньо відібрати перші 50 г голів.
Відбір «серця» закінчується на 45% у струмені. Тут важливо не пропустити момент – через хвости, навіть мінімальні, домашній джин каламутніє.
Вимірюємо міцність одержаного алкоголю, розводимо його до 45 градусів. Пам'ятайте, джин міцніший за горілку, розведення нижче, ніж до 42 градусів повністю знищить цитрусові нотки.
Готовий напій має відпочити тиждень.
Приготування джину методом парової інфузії за допомогою джин-кошика
На все вам знадобиться:
- 20 літрів розведеного спирту з міцністю 30%
- Набір спецій для Джина
- Джин-кошик
Приготування:
1. Подрібнюємо спеції у ступці (або на блендері). Достатньо порушити цілісність ягід ялівцю. Не варто надмірно подрібнювати спеції.
2. Засипаємо ретельно перемішані спеції в джин-кошик.
3. Заповнюємо перегінний куб спиртом, попередньо розведеним до міцності 30%.
4. Починаємо перегонку при невеликій температурі, щоб наші спеції прогрівалися поступово та рівномірно.
5. У процесі перегонки слідкуйте за рівнем флегми в джин-кошику. Не допускайте переливу флегми назад у куб. Зливайте вміст джин-кошика в ємність для відходів, використовуючи дренажний кран внизу. Цю процедуру можна буде повторити кілька разів протягом всієї перегонки.
6. Перші 20-50 мл отриманого дистиляту варто зібрати в окрему ємність і відставити убік. Це найгірші ефірні олії ялівцю.
7. Основна фракція відбирається доти, доки градус у струмені не знизиться до 50%.
8. Надлишок хвостів призводитиме до помутніння джина при розведенні.
9. Разовуємо наш джин до 42-45 градусів.
10. Готовий напій має відпочити тиждень.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 250 г |
Склад | можжевельник, кориандр, корень дягиля, плоды черноплодной рябины, сушеные яблоки, лепестки гибискуса, плоды шиповника, плоды красной рябины, черная бузина, черника сушеная, боярышник |
- Ціна: 324 ₴