Пивоварний екстракт Coopers Irish Stout на 23 л
1 128 ₴
- Готово до відправки
- Код: 11073
- +380 (96) 016-65-16
Пивна суміш Куперс Ірландський Стаут для приготування до 23 л живого темного пива.
Пивний солодовий екстракт вважається одним із найпоширеніших і досить простих способів приготування крафтового пива в домашніх умовах. Солодовий екстракт – це пивне сусло, з якого випарили воду, довівши його до консистенції густого сиропу. Виготовляють його на заводах із найкращих сортів солоду.
Завдяки більш ніж 150-річній історії пивоварні екстракти австралійської компанії Coopers дозволяють приготувати домашнє пиво преміум-класу своїми руками. Все натуральне, без додавання консервантів, використовуються солод та хміль найвищої якості, а також спеціальні пивні дріжджі.
Куперс Айріш Стаут - насичене, темне пиво з ароматами кави, шоколаду та лакриці, гіркими нотками піджаристості та сухим присмаком. Зроблено за автентичним рецептом, що містить суміш солодового ячменю, смаженого ячменю, ячмінних пластівців і хмелю.
Стійка кремово-бежева піна і насичений смак роблять цей сорт ідеальним вибором для цінителів темного пива.
Основні показники екстракту:
колір (ЄВС):
гіркота (IBU): 560
Основні показники пива:
колір (ЄВС): 111
гіркота (IBU): 41
Кожна банка містить:
- охмелений солодовий екстракт - 1,7 кг;
- дріжджі пивні – 7 г;
- інструкція з приготування пива.
Додатково знадобиться:
- для первинного бродіння – 1 кг. декстрози, цукру або еквівалентної кількості неохмеленого солодового екстракту (придбається окремо);
- для карбонізації (газування) – 200* гр. декстрози (придбається окремо).
* декстроза при карбонізації додається з розрахунку 7-9 г на 1 літр пива
Необхідне обладнання:
- цукромір або рефрактометр
- ємність для бродіння
- лопатка для перемішування сусла
- термометр
- гідрозатвор
- мірна ложка для декстрози (або цукру)
- трубка для розливу пива по пляшках
- пляшки (скляні або ПЕТ)
- пробки для пляшок
- укупорщик (якщо розливати будете в скляні пляшки під кронен-пробки. Для пластикових пляшок він не потрібен)
Застосування:
ПОРАДА: основною причиною невдач при пивоварстві є інфекція. Все обладнання, яке контактуватиме з вашим пивом, необхідно ретельно очистити та продезінфікувати. Уникайте використання будь-яких миючих засобів або мила, якщо вони не призначені спеціально для пивоваріння.
ПОРАДА: якщо ви не плануєте відразу варити напій, зберігайте дріжджі у холодильнику.
ПОРАДА: для отримання справжнього пивного профілю, краще не використовувати звичайний буряковий цукор, оскільки він може вносити в пиво бражний присмак. Використовуйте спеціальні пивні цукри: декстрозу, пивоварний цукор, пивоварний підсилювач.
Етап 1 – підготовка:
З-під кришки банки дістаньте пакетик з дріжджами та інструкцію. Зніміть етикетку і помістіть банку з екстрактом у гарячу воду на 10–15 хвилин, щоб екстракт став рідкішим. Відкрийте банку консервним ножем, переконавшись, що ріжучий кінець чистий.
Додайте в ферментер (ємність для бродіння) 2 літри гарячої води і вилийте екстракт із банки. Додайте в банку невелику кількість води, щоб вимити концентрат, що залишився.
Додайте 1 кг декстрози (або пивоварного цукру). Добре перемішайте лопаткою, щоб вона повністю розчинилася у воді. Перемішувати слід обережно, щоб не подряпати дно та стінки ферментера.
Додайте воду та доведіть загальний об'єм рідини до 23 літрів. Температура сусла має бути 20-26°С.
Додайте дріжджі, розсипавши їх поверхнею сусла.
Важливо: навіть якщо температура сусла виходить за межі діапазону 20-26°C, але знаходиться в діапазоні 18-30°C, додайте дріжджі. На цьому етапі швидке додавання дріжджів важливіше від ідеальної температури. Пам'ятайте, що температура вище 30°C вбиває дріжджі, а при нижче 18°C бродіння може взагалі не початися.
Етап 2 - ферментація:
Закрийте ферментер кришкою, встановіть гідрозатвор і помістіть сусло в тепле місце 18-23°С на 5-10 днів. Бродіння повинне проходити за постійної температури для отримання кращих результатів. Нижчі температури продовжують період ферментації.
Перша ознака, що процес бродіння завершено - активністі роботи гідрозатвору немає. Але більш точну інформацію вам дадуть вимірювальні прилади: пивомір чи рефрактометр.
Етап 3 - розлив:
Перед розливом у кожну пляшку додайте декстрозу (або пивоварний цукор) із розрахунку 7-9 грамів на 1 літр пива. Не перевищуйте вказану кількість, оскільки це може призвести до розриву пляшки і пиво буде занадто шипучим. Зменшення дози зменшить пінність пива.
Етап 4 - карбонізація:
Закупорьте пляшки і помістіть їх на 10-14 дні в тепле місце при температурі 18-25°C далеко від прямих сонячних променів, щоб пиво змогло насититися вуглекислотою природним шляхом.
Якщо розлив проводився у пластикові пляшки, про рівень карбонізації можете судити за ступенем "надутості" пляшки. Якщо ж розлив був виготовлений у скляні пляшки, відкрийте одну для оцінки ступеня карбонізації.
Після карбонізації охолодіть пиво та насолоджуйтесь його чудовим смаком.
ПОРАДА: Пиво готове до вживання, але ми рекомендуємо залишити його дозрівати в темному прохолодному місці, тому що повний смак воно набуде через 3-4 тижні. Це покращить аромат, смак, прозорість і допоможе утворити дрібніші бульбашки. Час дозрівання у пляшці залежить від ваших особистих уподобань.
Країна виробник: Австралія
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Coopers |
Країна виробник | Австралія |
Вага | 1700 г |
Склад | охоронний солодовий екстракт 1,7 кг; дріжджі пивні 7 г |
- Ціна: 1 128 ₴