Метабісульфіт калію Enartis, 10 г (Італія)
20 ₴
- Готово до відправки
- Код: 10593
- +380 (96) 016-65-16
Розфасовка по 10 грам у зіп-пакети
Метабісульфіт калію (Potassium metabisulfite) - антиоксидант, стабілізатор, антисептик. Використовується у винній промисловості для придушення диких дріжджів та зупинки бродіння. Захищає як колір, так і тонкий смак вина. Дезінфікує посуд та обладнання.
Дозування:
для сульфітування (стабілізації): 1 грам на 10 літрів вина
для дезінфекції обладнання: 10 грам на 2 літри води
Застосовується для виробництва: вина, оцту, бренді, крохмалю, фруктових напоїв, пива, сушених фруктів, лікерів, сушених виробів (крім хліба), сиропів, розсолів в оліі продуктах, вакуум сусла та інших сферах
- У виноробстві — найдешевше джерело сірчистого ангідриду. Необхідний для сульфітування винного матеріалу, стабілізації вина, відбілювання або збереження кольору.
Діє як антиокислювач і антисептичний агент - знищує шкідливі мікроорганізми, що мешкають на фруктах, особливо на пошкоджених.
Знищує залишки клітин із дріжджового складу, після ферментації, перед закриванням вина у пляшки, щоб не було вторинного бродіння.
Збільшує розчинність фенолів. - У пивоварінні - стабілізатор, не дає пиву каламутніти, збільшує термін зберігання.
- У харчовій промисловості як консервант, антиоксидант, відбілювач, розпушувач. Використовується для переробки фруктів, овочів, грибів, морепродуктів, риби; при виготовленні соків та напоїв, дієтичних безцукрових солодощів, кондитерських та хлібобулочних виробів, борошна з пшениці; чіпсів, ковбас; желатину та крохмалю. Не застосовується у дитячому харчуванні.
- При обробці кавових ягід для видалення з них м'якоті.
- У фармацевтиці як наповнювач у таблетках, допоміжна речовина в ін'єкційних препаратах. Застосовується у фільтраційних установках; для стерилізації медичних апаратів
- Консервант та антиоксидант для силосу та фуражного зерна.
- При виробництві косметичної продукції, наприклад, кремах, дезодорантах.
УВАГА: Дотримуйтесь рекомендованих доз. Передозування, особливо при стабілізації сусла, може призвести до гальмування ферментації. У разі стабілізації готового вина занадто велика доза метабісульфіту калію може призвести до утворення неприємного смаку та запаху сірчаної кислоти.
Характеристики:
Зовнішній вигляд: кристалічний порошок білого кольору із легким запахом сірки. Препарат широкого спектра дії, незамінний для вин. Метабісульфіт калію має антиоксидантні властивості, інгібує сторонню мікрофлору та окислювальні ферменти. При виготовленні червоних вин сприяє екстракції поліфенолів.
Інструкція із застосування:
- Для сульфітування - необхідну кількість метабісульфіту розчинити в 50-100 мл води і потім додати до ємності з вином. Ретельно перемішати.
- Для дезінфекції обладнання - 10 грам метабісульфіту розчинити в 2 літрах води. Приготованим розчином обполоскати обладнання. Після промивання метабісульфітом калію не обполіскуйте обладнання водою.
Розчин метабісульфіту калію нестабільний, тому його слід готувати безпосередньо перед застосуванням. Після промивання розчин не можна використовувати повторно. Через характерний різкий сірчаний запах рекомендується використовувати засіб тільки в приміщеннях, що добре провітрюються.
Виробник: Enartis
Країна виробництва: Італія
Зберігання: у прохолодному, сухому місці
Вага: 10 грам
Основні | |
---|---|
Вага | 10 г |
Виробник | Enartis |
Країна виробник | Італія |
Склад | метабісульфіт калію (Е224) |
- Ціна: 20 ₴